Nora/Hällefors

Referat: VIK Västerås HK Ung - Nora/Hällefors

Till dagens bortamatch mot Västerås åkte vi buss (tack Hällefors Ik)
Vi var 18+2 på bussen.
1 perioden startar i ett rasande tempo spelet är förlagt i Västerås zon till större delen men vi får ej utdelning. Så i den 17 min får Västerås tekning till höger om Johan vinner teket upp till back skott för styrning som går in mellan benen.
Orättvist. Det står sig perioden ut.
Mål 1- 0
Skott 11 - 12
Utv 0 - 6

2 Perioden trycker vi på för att få till en kvittering får till någon halvchans.
Västerås får ytterligare en tekning till höger om Johan vinner den upp till back skott för styrning även den in mellan benen på Johan tungt i detta läge när vi pressar för kvittering. 2 min senare tro det el ej historien upprepar sig tek till höger o mw upp till back skott för styrning in mellan benen 3 nästan identiska mål. I detta läge fattar vi ett snabbt beslut för att få till en förändring i matchen.
Mw - byte går ner på 3 femmor det leder till en ytterligare spelövertag för vår del men vi lyckas ej trots ett flertal lägen att reducera gå till pausvila med 0-3 i baken.
Må 2 - 0
Skott 10 - 14
Utv 10 - 4

Det var frustrerande spelare man möttes av i omkl-rummet.Över deras mw som spikat igen. Vi försöker gjuta mod i killarna och poängtera att vi måste in på kassen och störa honom.
3 perioden fortsätter presen mot Västerås mål, så 4 min får vi äntligen till en välförtjänt reducering genom Jonas Bergström ny Från Lindlöven Fint ass av Jim Eriksson även han ny från löven. Det hinner gå 15 sek så gör vi ytterliggare må genom Alexander som är tillbaka efter sjukdom. Det hinner gå 1 min till och kvitteringen är ett faktum mål återigen av Jonas b 3 mål 1 min o 15 sek men det skulle inte va slut där 1min o 30 sek senare tar vi ledningen genom ett mäktigt slagskott (nåja) genom Klas. på 2 min o 49 sek så har vi vänt matchen. Men tyvärr för oss så vill inte domarna att vi ska vinna matchen utvisningarna börjar hagla över oss vi får 3 st i snabb följd emot oss vi okar inte stå i mot till slut får de till en kvittering. Det står sig perioden ut. Sudden väntar.
Mål 1 - 4
Skott 11 - 13
Utv 6 - 10

I sudden får vi spela 4-3 i 49 sek vi får dock till någon halvchans det stora läget skulle komma i bytet efter då Markus får fritt skottläge men missar krysset med en hårsmån träffar planket bakom studsar till en Västeråsare som hittar en fristående spelare som fri med Oliwer skjuter in avgörande 5 - 4.

Laget ska ha en stor eloge för sin kämpainsats att vi sånär åkte hem med 3 poäng vi fick 1 kunde med lite tur blivit 2.